TUHOLAISET > ELINTARVIKETUHOHYÖNTEISETRohmukuoriainen

Rohmukuoriainen

Aikuinen kuoriainen on n. 5mm pitkä ja väriltään tummanruskea. Toukat ja aikuiset yksilöt syövät viljatuotteita. Näiden välityksellä se voi levitä esim. kauppoihin ja koteihin. Kuoriaisen erittämä lysolimaiselta haiseva erite saastuttaa elintarvikkeita. Kuoriainen ei kestä pakkasta.

Hinkalokuoriainen

Hinkalokuoriainen

Muistuttaa ulkoisesti rohmukuoriaista. Se pesiytyy harvoin koteihin. Hinkalokuoriaista tapaa yleisemmin myllyissä ja leipomoissa.

Häröt (riisi-, lese-, pähkinä-)

Häröt (riisi-, lese-, pähkinä-)

Aikuinen kuoriainen on n. 3mm pitkä ja tummanruskea. Häröt eivät lisäänny alle 18 asteen lämpötilassa. Häröt kulkeutuvat viljan, kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden mukana. Yleisimmin kuoriaista tavataan tuotantolaitoksissa, mutta ne voivat siirtyä myös koteihin saakka. Se pesiytyy helposti esim. keittiökaapistojen rakenteisiin.

Torakat, russakka

Torakat, russakka

Keltaruskea n. 8 – 14 mm pitkä. Sillä on etuselässä kaksi tummanruskeaa juovaa. Russakat käyttävät ravinnokseen kaikkia ihmisen käyttämiä ns. peruselintarvikkeita. Ne juovat myös vettä. Se suosii lämpimiä tiloja. Russakan tapaa varmimmin aina keittiöstä. Russakka likaa elintarvikkeita ulosteellaan. Se on myös taudinlevittäjä , esim. salmonella.
Jauhokoisa, Intian jauhokoisa

Jauhokoisa, Intian jauhokoisa

Tavataan useimmin tuotantolaitoksissa, mutta siirtyy myös koteihin esim. auringonkukan siemenissä, eläiruokien mukana tai jauhoissa. Jauhokoisa on väriltään harmaa perhonen. Intian jauhokoisan selässä kulkee selkeästi havaittava raita.
Haittahyönteiset - Kärpäset - Elintarviketuhohyönteiset - Loiset - Tekstiilituholaiset - Tuhojyrsijät


Ota yhteyttä tästä

Ongelma? Me autamme

Oli ongelmasi pieni tai suuri niin me autamme, ota meihin yhteyttä suoraan puhelimitse tai jätä yhteydenottopyyntö

Siirry täyttämään lomake