TUHOLAISET > HAITTAHYÖNTEISETSokerimuurahainen

Mauriainen (Sokerimuurahainen)

Sokerimuurahaista esiintyy yleisesti kodeissa ja laitoksissa. Sen tapaa monesti keittiöstä tai ruokakaapeista- ja varastoista. Se on perso makealle, joten sen löytyminen munkkipussista tai keittiön pöydältä mehukupista ei ole yllätys. Pihalla se viihtyy laatoitusten alla ja kivijalan vieressä tai kukkapenkeissä. Se aiheuttaa haittaa nostamalla hiekka esim. pihalaattojen alta.

Hevosmuurahainen

Hevosmuurahainen

Suurin suomessa esiintyvä muurahainen. Tekee joskus pesän puurakennuksiin. Siirtyy yleensä puurakenteisiin lähistöllä olevista kannoista tai lahoavista puupinoista. Jos rakenteissa esiintyy useampia pesiä voi alimpien hirsien kestävyys heiketä.

Ampiainen

Ampiaiset

Ampiaisen pistos kasvoihin, tai kaulaan saattaa olla vahingollinen. Myös allergisesti pistokseen reagoiville useampi pistos voi olla kohtalokas. Loppukesästä ampiaisilla esiintyy usein ”häiriökäyttäytymistä” joka johtuu monesti toimettomuudesta, kun pesästä ei enää tarvitse huolehtia.
Sokeritoukka

Sokeritoukka

Noin sentin mittainen hopeinen vikkelä toukka. Se elää kosteissa sisätiloissa, esim. wc:t, kylpyhuoneet. Yleisiä kerrostalojen pohjakerroksissa ja rivitaloissa. Se pesii usein huoneistojen välisissä putkikanavissa ja väliseinien rakenteissa. Sokeritoukka liikkuu yleensä pimeällä. Sen nähdäänkin monesti vilahtelevan kun tilaan sytytetään valot. Monesti luullaan että se leviää viemärin kautta huoneistosta toiseen. Se ei kuitenkaan pysty sukeltamaan viemärissä olevan vesilukon läpi.
Metsätorakka

Metsätorakka

Metsätorakka elää luonnossa sammaleessa tai karikekerroksessa. Se voi joskus eksyä myös sisätiloihin. Etenkin syksyisin se saattaa hakeutua lämpimään. Se ei kuitenkaan menesty sisätiloissa pitkään. Sisällä metsätorakka on enemmän esteettinen haitta kuin varsinainen tuholaisongelma. Sen esiintyminen ei välttämättä vaadi torjuntakäsittelyä.

Paperitoukka

Paperitoukka

Aikuinen paperitoukka on noin 18 mm pituinen. Väritykseltään se on hopeanhohtoinen, mattapintainen. Tuntosarvet ovat pitkät, takapäässä on kolme ruumiinmittaista ja pitkää sukasta, joista reunimmaiset ovat lähes 90 asteen kulmassa ruumiiseen nähden (sokeritoukalla selvästi ruumiinpituutta lyhyemmät). Paperitoukka on kaikkiruokainen ja käyttää ravinnokseen hiilihydraatti- ja proteiinipitoista ravintoa. Sille ja maistuvat niin leivänmurut, jauhot, ruuantähteet kuin kuolleet hyönteiset, kuivat lehdet, irronnut ihosolukko ja karvat. Paperitoukka on aktiivinen öisin ja hämärässä. Ne viihtyvät päivisin valolta piilossa, asuntojen pienissä raoissa ja koloissa, mutta voivat näyttäytyä myös valoisalla.
Haittahyönteiset - Kärpäset - Elintarviketuhohyönteiset - Loiset - Tekstiilituholaiset - Tuhojyrsijät


Ota yhteyttä tästä

Ongelma? Me autamme

Oli ongelmasi pieni tai suuri niin me autamme, ota meihin yhteyttä suoraan puhelimitse tai jätä yhteydenottopyyntö

Siirry täyttämään lomake